1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

От утре плащаме местните данъци

БГ Бизнес
 

В Бургас ще разпитват съседи за недекларирани имоти

От утре започва кампанията за събиране на местни данъци и такси. До утре всички столичани трябва да са получили известията за дължимите суми за данък сгради и такса смет.

Данъчните оценки в София бяха повишени с 50%, така че очаквайте и по-високи сметки за имотите си от миналата година. Плащането може да стане в районните администрации, както и по банков път.

В Бургас започват мащабна акция за събиране на укритите данъци и такси

Ще бъдат проверени всички сгради, за да се установи колко от тях са обитаеми, а не са декларирани. За достоверна информация ще се разчита и на бдителността на съседите.      

"Това ще се установява и по данни на съседи, които живеят там, на база разкрити партиди за ел. енергия, ВиК, БТК, прекарана кабелна телевизия. Всички тези допълнително събрани данни ще ни дават възможност да установим от кога това жилище се ползва", обясни Румен Шарпов,  директор „Местни приходи от данъци, такси и реклама".

Ако се установи, че жилището се ползва от две години, а не е бил плащан данък за него, сумата ще бъде събрана за целия изминал период, заедно с лихвите.

От погледа на данъчните няма да останат скрити и автомобилите. За информация ще се разчита на КАТ. Всички регистрирани в системата автомобили следва да бъдат декларирани. От акцията общината разчита в бюджета да влязат повече от половин милион лева. Толкова сега са загубите от укрити данъци.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии