С прокурорски гаф стартира делото срещу бившия заместник-председател на Държавната агенция за младежта и спорта Иван Леков. Близо час съдът трябваше да чака в залата да се яви прокурор, а когато такъв все пак дойде, той трябваше да прочете материалите, за да може да защитава обвинителната теза. Леков е обвинен в измама.

Седем футболни съдии застанаха днес пред съда, за да разкажат как през 2006 година е трябвало да се бръкнат между 700 и 1000 лева, за да се финансира семинар на лектори от УЕФА. Според обвинението реферите са измамени от Иван Леков, тъй като цялото гостуване било платено от футболния съюз. Само един от посочените като жертви поиска да участва в процеса - Христо Ристосков, от който тръгна преди няколко месеца корупционния скандал в съдийството.

Всички свидетели разказаха, че парите са им искани от колегата им Антон Генов, който събирал от името на Леков. Какво е станало с тях не знаели. Реферът Николай Джугански обясни пред съда, че чак когато "се разбутали нещата" разбрал, че са събрани 7800 лева.

Отсъствието само на още един свидетел отложи делото. Присъдата, която заплашва Иван Леков е до 6 години затвор. Той заяви, че е спокоен.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето