1 USD
1.83147 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,613.2

Имигрантите оказвали позитивно влияние върху трудовата заетост

БГ Бизнес
 

Проучване сочи, че е малко вероятно мащабната имиграция от страните от Източна Европа да е оказала вредно влияние във Великобритания

Твърденията, че имигрантите във Великобритания отнемат "британските работни места" и "намаляват трудовото възнаграждение на британците" са неуместни и погрешни. Това показва проучване, публикувано в британския вестник "Гардиън".

По мнението на икономисти има малко доказателства за това, че мащабната имиграция от страните от Източна Европа след 2004 година е оказала някакво значимо вредно влияние както върху трудовата заетост, така и върху трудовото възнаграждение.

В действителност е напълно възможно това да е оказало известно позитивно влияние и върху двете. Изследователски модел откри, че увеличаването с 1% на работниците-имигранти във Великобритания би довело до намаляването на трудовото възнаграждение с едва три десети от процента.  

От Института за обществена политика изтъкват, че ефектът е изключително малък. За хората с възнаграждение от 6 британски лири на час, което е малко над минималната работна заплата, които работят на 40-часова работна седмица, увеличаването с 1% на дела на имигрантите би намалило техния седмичен брутен доход с 70 пени, което е пренебрежимо малко.  

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

Тагове

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии