Цял ден депутатите дебатират по внесения от опозицията вот на недоверие срещу правителството. Разискванията поставиха рекорд като продължиха близо 9 часа.

"Ако можех да върна нещата назад, бих заложил повече усилия в предприсъединителния период. Честно казано, недоумявам как можахте в мотивите да включите едва ли не провал в областта на икономиката. Това можеше да си спестите, за да не изглеждате комично", заяви премиерът Станишев.

Дългото слово на Станишев, което почти приспа залата, предизвика опозицията да оприличи българския премиер на кубинския лидер Кастро:

"И Кастро говори по седем часа, но уверявам Ви, това не ви върши работа. Най-накрая това е едно правителство с министър-председател, който живее в политически дом, построен от други, министър-председател, който стои начело на кабинет, създаден от други. Пред 2009 г. ние имаме премиер, който иска от безсилие да управлява като Луи 14-ти държавата - това съм аз", отбеляза Мартин Димитров.

Опозицията не беше единна и на последния вот за този мандат.

"Този вот е рекламна акцийка на няколко партийки, които се страхуват дали ще влязат в следващия парламент", коментира Волен Сидеров.

А мнозинството демонстрира самочувствие, че единството не може да бъде разбито.

"Няма да позволим финансова или икономическа криза да доведе до предсрочни избори", съобщи Пламен Моллов, а Лютви Местан допълни:

"Нищо ново, нищо ново в сравнение със шестия вот. Не мотивите явно имат значение. Вотът е самоцелен и преднамерен, той не цели корекция".

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето