В навечерието на 1 март между всички щандове с мартеници по улиците в Търговище има един по-специален. На него се продават мартеници, направени от учениците на най-голямата местна гимназия. Така те искат да помогнат на свои връстници сираци.

Училищната кампания в помощ на сираците започна преди три месеца с продажбата на ръчно изработени коледни картички. След тях идва ред на мартениците. Деца от първи до шести клас вече сплитат червените и белите конци.

Мартениците ще се продават на символична цена.

"В повечето случаи парите не са всичко, жеста предполагам, че ще ги стопли. Толкова много хора, които биха искали да им помогнат", каза Симона, ученичка в 12 клас.
 
Със събраните пари ще бъдат подпомогнати двама зрелостници, на които тази година предстои абитуриентски бал и още един младеж, останал сирак.

"Ако децата отделят по няколко стотинки, това дете ще живее дълго време с тази топлина, че някой се е погрижил за него, че някой мисли за него, че някой иска да му дари радост", посочи Мевзуне Бейтулова - организатор на извънкласните дейности в училището.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето