Албанецът, който беше задържан от гръцката полиция във връзка с покушението срещу Константина Кунева, днес ще даде показания пред следователя по делото. Българката беше залята с киселина пред дома й на 23 декември и оттогава е в болница в Атина с тежки изгаряния.

Албанският гражданин бил задържан случайно в събота, за извършено от него пътно-транспортно произшествие. Тъй като външно приличал на описанието, дадено от Константина за нападателите й, полицаите започнали да го разпитват какво е правил през нощта на 23 декември, когато е извършено покушението. В отговорите на 48-годишния мъж имало много противоречия и прокурорът по делото издал заповед за задържането му.

Албанецът също работил във фирма за почистване и в миналото били колеги с Кунева. При разпечатката на разговорите от стационарния му телефон станало ясно, че няколко пъти е звънял в дома на Константина. Според полицията той я е заплашвал по телефона. Арестуваният най-вероятно е този, който държал Кунева за ръцете и главата, докато вторият извършител я заливал с киселината.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето