Авторката на скандалния филм за децата от Могилино - Кейт Блюет, отново е у нас. Блюет е създателка на фонд за набиране на пари за изоставените деца на България, в който вече има дарени над 250 хиляди паунда. До този момент обаче пари от този фонд не са постъпвали за деца от българските институции. Една от причините за посещението на Кейт Блюет е да бъде решено как ще се разходват средствата.

"Много е трудно да решим какво ще правим с тези пари, защото се чувствам страшно отговорна за използването им", каза журналистката

"Откакто направих филма непрекъснато бях във връзка с това, което се случва тук - с извеждането на децата, събирането на пари, и това е една от причините да се върна - да говоря с неправителствени организации как да се помогне", обясни тя.

"Сега искаме да обзаведем няколко малки къщички и да преместим децата от Могилино, искаме и да финансираме още подобни проекти за защитени жилища. (...) Тези пари 100 процента са за България - ако не за Могилино, то за други проекти, свързани с изоставените деца.  УНИЦЕФ не можа да помогне на всичките 9000", допълни Блюет.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето