1 USD
1.83594 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,468.9

Борсовите индекси в САЩ най-ниски от 10 г. насам

БГ Бизнес
 

В САЩ трябва да се основават нови банки, а не да се спасяват изпадналите в криза гиганти, смята нобеловия лауреат Джоузеф Щиглиц

Основните американски борсови индекси паднаха до най-ниското си равнище от повече от десетилетие. При закриването на търговията на фондовата борса в Ню Йорк промишленият индекс Дау Джоунс се понижи с повече от 250 пункта. Той падна до равнището от 7 май 1997 година. Аналогичен беше и спадът на другите борсови индекси.

Известният икономист и нобелов лауреат Джоузеф Щиглиц заяви, че в Съединените щати трябва да се основават нови банки, а не да се спасяват изпадналите в криза гиганти, оцеляващи за сметка на наливането на капитал от бюджета. Според Щиглиц същата идея споделя и известният финансист и инвеститор Джордж Сорос.

Влиятелният икономист Щиглиц е бивш лидер на съветниците от администрацията на Бил Клинтън и вицепрезидент на Световната банка. Според него спасяването на банковата система, предвид дълбочината на финансовата криза, не е ефективна мярка за бързо спасяване на икономиката на страната.

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето

 

Тагове

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии