Прокуратурата да вземе отношение реални ли са януарските сметки за парно в столицата, призоваха от ГЕРБ. От партията смятат за абсурдна промяната на цената на топлоенергията по време на отоплителния сезон. Определянето на 3-месечния регулаторен период за промяна в цената на парното беше приет в края на ноември с промени в наредбата за ценообразуване на топлинната енергия.

Според ГЕРБ абонатите на Топлофикация-София са били подведени от изказванията на премиера и на министъра на икономиката по време на кризата с газа, че сметките за парно няма да се увеличават.

"Данните на потребителските организации показват, че увеличението на софиянци за януари е между 40 и 90%. В действителност цената за 1 киловат се увеличи с 34%. А заради газовата криза топлофикация казва, че потреблението е намаляло с 11%. Елементарната сметка показва, че нетното увеличение на сметките за януари би трябвало да е 32%", заяви Илияна Иванова.

"Ние от ПП ГЕРБ настояваме да бъдат предоставени документи и публична информация за методиките за определяне на цената на природния газ и цената на парното и как се планира бъдещето на Топлофикация - София и инвестиционните намерения за дружеството под шапката на БЕХ", коментира Лъчезар Иванов.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето