Екипи на Министерството на извънредните ситуации провеждат спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в засегнатите области. С високопроходима верижна техника са изтеглени закъсал автобус без пътници в област Велико Търново, заседнал джип в района на вилна зона "Търговище", както и ТИР на пътя Омуртаг – Горно Козарево, съобщиха от МИС.

Спасителни екипи на Министерството на извънредните ситуации работят и по отстраняване на опасни ледени висулки в цялата страна, които създават опасност за преминаващите хора и автомобили. Опасните образувания са премахнати в областите Габрово, Разград, Русе, Смолян и София. Премахнати са още три паднали дървета и клони в област Плевен.

Рано тази сутрин е подновено издирването на възрастна жена и малко дете, който попаднаха във водите на река Двойница, община Бяла, област Варна. Издирвателните работи продължават.

Към момента без електрозахранване са 7 населени места - 4 в област Плевен и 3 в област Стара Загора. Без частично електрозахранване е едно населено място в област Плевен. Без водоподаване са 2 населени места в област Плевен. Затворени са 19 пътни участъци в страната.

16 селища в страната все още са откъснати поради натрупания сняг, от които четири села в община Омуртаг и 10 села в община Антоново все още не са проходими. Във всички населени места в областта е доставен хляб и стоки от първа необходимост.

Аварийни екипи продължават работата по отстраняване на повредите в електропреносната и ВиК мрежа.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето