Републиканските пътища са проходими при зимни условия. В по-голямата част от страната пътните настилки са мокри, като на места са заледени, съобщиха от Национална агенция "Пътна инфраструктура". Поради мъгла е намалена видимостта до 100 м в района на Смолян.

Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета през проходите "Петрохан", ''Шипка", "Папаз чаир", пътя Гоце Делчев - Доспат, Сливен - Ичера и в района на Елена.

Товарните автомобили трябва да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета през пътя Белово - с. Юндола, Велинград - Сърница и Дюлински проход.

Всички моторни превозни средства трябва да са с вериги, а товарните да са без ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала", "Пампорово", "Рожен" и пътя Батак - Доспат. Затворен за товарни автомобили е пътят Сливен - Стара река, а леките автомобили трябва да са с вериги.

Затворени са проходите Троян - Кърнаре, Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Върбишкият и пътят Шипково - Рибарица. Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Мездра - Ботевград, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин и района на Козница. Участъците са сигнализирани с пътни знаци.