Млад човек беше приет през нощта в “Пирогов” с опасност за живота. 25-годишният пешеходец беше ударен от лек автомобил малко преди полунощ на Околовръстното шосе в София. В столицата през нощта имаше и други пътни инциденти. Нощният екип на PRO.BG беше на местата на произшествията.

Тежката катастрофа блокира за повече от час движението по шосето. Инцидентът стана на един от най-зле осветените участъци, до разклона за Симеоновския лифт. Пробата с дрегер не отчете алкохол в кръвта на шофьора.

"Отивах на работа, карах спокойно, излезе един човек, тичайки. Тук е много тъмно и не го видях. Нямах избор, завъртях волана и се преобърнах", разказа шофьорът. Карал с около 60 км./ч.

Катастрофата предизвика острата реакция на живеещи и работещи в този участък на Околовръстния път. Венцислав работи в района на шосето и от години става неволен свидетел на подобни злополуки.

"Под всякаква критика е. Осветление няма. Има автобусна спирка от ляво и от дясно.  Нищо няма, нито зебра, нищо. Тука нощно време е скоростна отсечка, това е истината. Често да, повечето с жертви", каза Венцислав

През нощта в София станаха и други две катастрофи. Таксиметрови коли се удариха на кръстовището на булевардите "Дондуков" и "Васил Левски". Причина за удара е отнето предимство. Пострадал е единият от водачите, който е откаран в болница "Царица Йоанна", със съмнения за счупен таз. Още кадри от катастрофата - вижте в "Аз, репортерът".

На булевард "Ситняково" таксиметров шофьор отне предимството на друг водач и го принуди са спре в стълб. За щастие подстрадали няма.