С гласовете на съветниците от ГЕРБ и НДСВ Столичният общински съвет прие бюджета на София за тази година. За предложението на общинската администрация гласуваха 35 съветници, а против - 21 съветници от БСП, СДС и ДСБ.

На заседанието не присъстват тримата съветници от "Атака" в Столичният общински съвет.

В приетия бюджет нсе завишават с един милион лева приходите от глоби и с 600 000 лева приходите от таксата за ползване на тротоари. Увеличават се средствата за ремонт в кв."Факултета" и за поддържането на зелени площи и междублокови пространства в районите, а резервният бюджетен кредит се увеличава с 1,7 млн.лв.

В капиталовата програма на общината също са направени корекции. Завишават се с един милион парите за проектиране на В и К обекти, допълнително се дават 380 хиляди лева за изграждането на тоалетни в Зоологическата градина, половин милион лева се осигуряват още за започване на реконструкцията на входа на Южния парк, с 4,5 млн. лева се увеличават парите за изграждането на кръстовища на две нива, половин милион лева допълнително се осигуряват за основен ремонт на гробищни паркове.

В проекта за бюджет, който беше приет днес е записано, че при първата актуализация на бюджета ще бъдат осигурени още два милиона лева за програмата "Асистент за независим живот".

В двумесечен срок кметът на Столичната община трябва да внесе предложение за оптимизиране числеността на персонала на общинската администрация.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето