Пътищата в страната са проходими при зимни условия, съобщиха от Националната агенция "Пътна инфраструктура". Настилките са преобладаващо мокри, а на места - заснежени. Видимостта е намалена заради мъгла до 50 метра на магистрала "Хемус" от километър 22 до 35 и в района на Ябланица. От 50 метра до 100 метра е намалена видимостта в района на Кичево, а от 100 до 150 метра - в района на Добрич.

Затворен е пътят за ГКПП Гюешево до окончателното му почистване от снегонавяяванита. Всички автомобили трябва да се движат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета, през проходите Рожен, Превала, Пампорово и Печинско /Мадан - Златоград/. Същото ограничение важи и за движението по пътя Кърджали - Ардино.

Затворени за движение са проходите Етрополе-Златица, Твърдица-Елена, Троян-Кърнаре и Върбишкият. Всички автомобили трябва да бъдат с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета, през проходите "Рожен", "Превала", "Пампорово" и по пътя Гоце Делчев-Папаз Чаир.

Товарните автомобили следва да бъдат без ремаркета и полуремаркета през проходите "Шипка"и "Петрохан", както и по пътищата Белово-Юндола и Велинград-Сърница.

10 пътни произшествия са станали в страната през последното денонощие

Ранени са 13 души, като за живота на един има опасност.  За района на София са станали 106 леки и едно тежко произшествие. Пострадали са двама души.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето