Навръх 14 февруари известният джаз певец Васил Петров изложи пред публика своите произведения в света на графиката.

Тази изложба е четвърта поред за певеца. Самият той заявява, че се увлича от рисуването още от дете, но все пак по-сериозно се занимава с графики от 2004 година. Тази година са показани около 20 рисунки, като за пръв път има изложени и цветни графики, влияние на художника Панчо Малезанов, близък приятел на джаз певеца.

"Аз си мислех, че ще изгубя интереса към рисуването, ако започна да показвам това, което правя, но го преодолях в един момент, пак под влияние на моите приятели. Не мога да кажа, че има нещо конкретно, за което си спомням, че ме е вдъхновило. Сега имах също, направихме така няколко пледъра за нови неща. От много неща съм се вдъхновявал, много и най-различни", казва Васил Петров.

Изборът на самата дата за откриване на изложбата, Васко Петров казва, че е подтикнат от заряда, който носят и двата празника на този ден -автентичният български Свети Трифон по стар стил и католическият Свети Валентин.

"Определено ми доставя удоволствие това, което правя. Нямам никакви претенции какво е съдържанието. Аз дори не знам какво е съдържанието на това, което рисувам, не мога да се критикувам или въобще оценявам. Единственото, което мога да кажа е, че изпитвам удоволствие, когато рисувам", споделя певецът.

За съвместяването на двете изкуства Васко Петров твърди, че няма специална формула, но графиката определено много добре си кореспондира с музиката. Изложбата от графики ще продължи до 28 февруари в галерия "Икар" в столицата.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето