Пътните настилки в страната са преобладаващо сухи, съобщиха от Национална агенция "Пътна инфраструктура". Пътищата са мокри в Шумен, Хасково и Силистра, а заснежени - на прохода "Шипка", Смолян, Русе, Родопите и районите на Малко Търново и Елена.

Частично заледени участъци има на прохода "Петрохан", по високите и усойни места в Софийска и Сливенска области и районите на Разград и Тервел.

По автомагистралите "Тракия" и "Хемус" пътните настилки са сухи. Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Троян - Кърнаре и "Върбишки".

Всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета на прохода "Превала", Пампорово и по пътищата на Смолянска община. Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета през проходите "Шипка" и "Петрохан", пътя Белово - Юндола, Велинград - Сърница, Батак - Доспат и Сливен - Стара река. Всички автомобили трябва да с вериги през прохода "Рожен".

Опасност от падащи камъни има на прохода Троян - Кърнаре, Искърското и Кресненското дефиле, както и по пътищата София - Самоков, Мездра - Ботевград, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин и района на Козница.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето