Родители се вдигнаха на бунт срещу ръководството на училище заради въвеждането на униформи, защото никой не ги е уведомил предварително. Самите родители разбрали за облеклото и цената му от сайта на гимназията, а директорката заплашва с наказания.

Родителите са на ученици от осмите класове, които за първа година са в гимназията. При проведените две родителски срещи от началото на учебната година никой не ги е предупредил, че се предвижда въвеждането на  униформи. Дори в правилника за прилагане на Закона за народната просвета е посочено, че задължително се иска мнението на родителите. А униформите стрували близо 75 лева.

"Тъй като ние сме икономически засегната страна и сме платец в тази сделка, която се случва нас трябва да ни попитат дали искаме въвеждането на униформи”, каза Лора Костадинова,майка на ученичка от 8 клас.
.
Желанието на родителите да получат обяснение от директорката се оказа трудно начинание, а присъствието на медиите изнерви ръководството на училището.

Според родителите не е  спазена и процедурата за избор на фирма-изпълнител, защото избраните униформи се шият от майка на дванадесетокласничка в същата гимназия. От ръководството пък обясниха, че решението за униформите е взето още през миналата учебна година.

"Новите родители не са били попитани, защото процедурата е била в ход в момента  в който те бяха приемани и записвани", поясни директорът на Езиковата гимназия във Варна Веселина Тотева

Засега осмокласниците в езиковата гимназия не носят униформи, но директорката бе категорична, че ако това продължи ще има наказания за учениците.