Полицай стреля по къщата на американския посланик в Атина и рани тежко един от бодигардовете му. Стрелбата стана няколко часа, след като Държавният департамент предупреди американските граждани за нови прояви на тероризъм в Гърция.

Инцидентът стана малко преди 12.00 часа пред къщата на американския посланик Даниел Спекхард, която се намира точно зад американското посолство в Атина. Два куршума, изстреляни от служебния пистолет на полицай, който охранявал къщата, ранили в гърлото бодигард, нает също за да я охранява.

Раненият е на 31 години и веднага бе откаран в болница и бе опериран, за да се извадят куршумите. Пред следователите полицаят настоял, че стрелбата е неволна, но показанията му не били убедителни. "Човешко е да сгрешиш веднъж, но да сгрешиш два пъти е сатанинско", бе коментарът на говорител на полицията.

Инцидентът станал в момент, когато къщата на посланика била пълна с гости, тъй като той давал работен обяд. Няколко часа преди стрелбата Държавният департамент на САЩ предупреди американските граждани за нови прояви на тероризъм в Гърция.
           

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето