Мистериозна смърт на 33-годишен общинар във Варна. Първоначалната версия е, че Петър Четников се е самоубил. Подробностите събраха кореспондентите ни в морската столица:

Служителят в районно кметство "Владислав Варненчик" е открит мъртъв в дома си. Бременната му съпруга се натъква на тялото в банята, прободено 24 пъти, с нож до него. Близките на Петър Четников изключват той да е посегнал на живота си заради проблеми в работата. Семейство обаче призна пред екипа ни, че е имал психическо заболяване.

След 2 седмици мъжът трябвало да навърши 33 години, а преди по-малко от месец се оженил.

„Беше в депресия. Беше притеснен в последно време, имаше си причини. А това момиче, то наистина го обичаше момичето, наистина го искаше. Може би той не беше готов, малко бързо, главоломно се развиха нещата”, сподели майката Донка Четникова.

Петър Четников е директор на дирекция Обществен ред и контрол във Владиславово. Проверява незаконно строителство, рекламна и търговска дейност. Колегите му са шокирани, защото го познават като отговорен служител, сърдечен, здрав физически и психически.

„Нито е имал пререкания със служители, нито с граждани, където е във връзка с изпълнение на служебните му задължения”, каза Добромир Джиков, кмет на район „Владислав Варненчик”.

„Контактуваме с много хора наистина, но той беше много тактичен човек и не вярвам да си е спечелил врагове”, добави Светослав Славов, колега на Петър Четников.

Не за първи път съдебните медици се натъкват на самоубийство с множество прободни рани.

„Винаги самоубийците едва ли с първия удар решават резултата, който искат да постигнат, тъй като се смесват две каузи - едната - съхраняване на живота, другата - желанието да го привършиш”, коментира Димитър Ганчев, нач. отделение „Съдебна медицина”, МБАЛ „Св. Анна”.

Прокуратурата образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за склоняване към самоубийство.