Въведени са ограничения на движението по пътя Силистра-Добрич. Полицейски постове спират автомобилите и ги предупреждават да не продължават ако не са добре оборудвани за зимни условия, съобщи директорът на Областното пътно управление инж. Руфи Мустафа.

В района продължава да вали сняг. Повече от 10 снегорина почистват и опесъчават пътищата от Републиканската пътна мрежа. Все още не е отстранена аварията в електроснабдяването на 6 села от община Силистра.

Пътните настилки в страната са преобладаващо мокри,

а по високите места и проходите - заснежени, съобщиха от Национална агенция "Пътна инфраструктура".
 
Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м на автомагистрала "Хемус", от 50 до 100 м - Гълъбец и Козница, до 200 м - Саранци.

Затворени са проходите Етрополе - Златица, Твърдица - Елена, Троян - Кърнаре и Върбишкият проход.

Товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета през проходите "Шипка" и "Петрохан", както и по пътя Батак - Доспат.

Опасност от падащи камъни има в Кресненското и Искърското дефиле и пътищата София - Самоков, Мездра - Ботевград, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, кричим - Девин и в района на Козница.

Общо 21 души са били ранени при пътни инциденти

през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 18 произшествия. В София са регистрирани 139 леки и четири тежки катастрофи, при които са пострадали четири човека.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето