Новият българския игрален филм "Бяла сянка" излиза на екран. Премиерната прожекция е тази вечер от 18:30 ч. в Дома на киното.

В лентата с режисьор Северин Чакъров е представена историята на едни обикновени хора, в която се преплитат самота, отчуждение, бизнес и любов. Сюжетът описва живота на художника Иван Ананиев /Иван Балсамаджиев/, който търси себе си след дългогодишно странстване по света, един провален брак и множество изложби.

Живее в крайградски хотел, където рисува далеч от светската суета. Единственият човек, с когото общува всеки ден е чистачката Мара/Елена Кънева/, която не крие, че би била щастлива от близостта му. Една сутрин по телефона с него се свързва американката Ета Върнан/Елен Колева/и му предлага невероятен договор за издаване на албум с цялото му творчество. Дали художникът ще се изкуши,  се изяснява в игралната новела.

Сценарият на филма е по разказа "Ета, Николета" на Димитър Шумналиев от сборника "Влюбени разкази". Писателят прави дисекция на съвременното българско общество и на начина му на живот. Има аналогия с "Диви разкази" на Николай Хайтов. Музикантът и композитор Теодосий Спасов е написал музиката в стил Chillout, специално за филма на Северин Чакъров.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето