Интервюта, анализи и коментари на медийни експерти и журналисти са събрали Георги Лозанов и Орлин Спасов в книгата "bTV - новата визия", която излиза днес на книжния пазар. Тя е третата от поредицата "Четвъртата власт".

В студиото на "Тази сутрин" авторите на книгата обясниха, че напълно нормално първата телевизия и въобще електронна медия, която да бъде анализирана, да бъде bTV, тъй като със създаването си тя въвежда един нов модел на телевизия.

За пръв път се създава моделът за комерсиална отговорна и професионална медия. В книгата анализ на телевизията правят хората от самата медия, медийни експерти и дори конкуренти.

"Защо ние като първа телевизия избрахме да анализираме bTV. Това се дължи на огромното влияние, което тази медия има в съвременното българско общество", каза Орлин Спасов.

"Трябва да имаш самочувствие и че не комплиментите, а реалният анализ е истинският комплимент. Ако този анализ достига до важни изводи, значи си създал една медия, която има своето съдържание. И във всички случаи bTV е такава медия", коментира Георги Лозанов.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето