Последните политически скандали с подслушването на шефа на Митниците Ваньо Танов имат стабилизиращ ефект в подкрепата за правителството и ГЕРБ. Доверието към премиера Бойко Борисов се запазва в рамките на 43-44%. Това показват резултатите от изследване на МБМД.

Оказва се, че само 15% от хората са изгубили доверието си в ГЕРБ след разразилия се скандал, а 5% са изградили такова. 35% запазват симпатиите си, а 32% и преди, и сега нямат такива към управляващата партия.

43 на сто заявяват, че и преди, и сега имат доверие на премиера, а според 35% от анкетираните категорично има кампания за дестабилизиране на правителството.

Скандалът с подслушването получава широк обществен отзвук, според проучването. 47% отговарят, че са проследили всички разговори.

Според данните 44 на сто от анкетираните смятат, че има корупция във висшите етажи на властта и депутати от ГЕРБ и лично премиерът са лобирали за фирми и политически назначения.
45% пък смятат, че зад изнасянето на информацията стоят хора с икономически интереси , засегнати от управлението на ГЕРБ.