Димитър Ковачев-Фънки, Дони и фолк грацията Мария са членовете на журито в Music Idol 3, които ще се впуснат в търсенето на новия музикален идол на България. В "Тази сутрин" тримата разкриха любопитни подробности за третото издание на музикалното шоу.

Мария: За мен това е уникално предизвикателство. Нещо като нова страница, нов старт. Ще гледам да остана нежната страна в това жури

Фънки: Предполагам, че ще бъде натопорчено, както е било винаги. Наточил съм брадватал Ще пазя храма на музиката, както неведнъж съм казвал, но ще бъде весело.

Дони: Изводът от предишните два издания е, че хората не търсят или не откриват точно певец, не точно най-добрият глас, не точно брилянтните възможности по отношение на вокална техника, а идолът, тоест трябва да имаш характер. Това е характерното за този формат. (...) И един съвет към тези, които ще се явяват, те не са малко – нека да наблегнат на българска поп или поп фолк песен като подготовка, на чужда поп или да кажем дори рок песен. Като бонус може да се приеме, разбира се, изпълнение на българска народна песен или пък оперна музика, но това е само бонус, тъй като форматът е за поп музика.

Във всеки от градовете,

където ще има кастинги - Варна, Бургас Пловдив, Скопие и София, ще има гост звезда, която ще е от съответния град. Гостите ще дават само съвети на журито. Окончателното решение при пресяването обаче ще идва от Дони, Мария и Фънки.

Култура & LifeStyle

Спортните събития от деня

Гледай bTV на живо

Времето