Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м при Козница и Кубрат, до 100 м при Левски и до 150 м при Свищов и Полски Тръмбеш. Това съобщиха от Националната агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в страната са заледени и заснежени, но се почистват и опесъчават.

Затворени са проходите Твърдица-Елена и Етрополе-Златица. Товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета през проходите "Шипка" и "Петрохан", както и по пътищата Батак-Доспат, Белово-Юндола, Велинград-Сърница и Рибарица-Шипково.

Опасност от падащи камъни има на прохода Троян-Кърнаре, в Искърското и в Кресненското дефиле, както и по пътищата Мездра-Ботевград, София-Самоков, Девин-Кричим, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки и в района на Козница.

Улиците на масовия градски транспорт и тези с обществена значимост в столицата са почистени до пътната настилка, съобщиха за БТА от "Новера" - собственик на концесионерите по чистотата. Екипите на трите фирми - "Чистота-София", "Волф 96" и "ДИТЦ" са работили през цялата нощ, за да се осигури нормалната проходимост при зимни условия, допълниха от дружеството.

Заради ниските температури ще продължи обработването на пътната мрежа с магнезиеви смеси, за да се предотврати заледяването й. Започва почистването на спирките на градския транспорт, които са включени в годишната задача за зимно поддържане на концесионерите.

Един човек е загинал, а 15 са били ранени при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На територията на страната са станали 14 пътни произшествия. От ранените един е с опасност за живота. В София са регистрирани 183 леки и една тежка катастрофа, при които е пострадал един човек.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето