Пътните настилки в страната са мокри и частично заледени, а по високите и усойни места има заснежени участъци, съобщиха от Националната агенция "Пътна инфраструктура".

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 метра по автомагистрала "Тракия" в района на Пловдив, както и в района на Ябланица; от 50 до 100 метра по магистрала "Тракия" край Стара Загора, както и в районите на Шумен, Чирпан, Гурково, Провадия, Микре, Попово, Оряхово; от 100 до 150 метра - в районите на Полски Тръмбеш, Плевен, Русе и по поречието на Струма; до 200 метра - в района на Ихтиман.

Затворени са проходите Троян-Кърнаре, Твърдица- Елена, Етрополе-Златица, Върбишкият проход.

Товарните автомобили трябва да се движат с вериги, без ремаркета и полуремаркета по пътя Батак-Доспат, а без ремаркета и полуремаркета - през проходите "Шипка" и "Петрохан", както и по пътищата Белово - Юндола, Велинград - Сърцина и Рибарица - Шипково.

Опасност от падащи камъни има на прохода Троян - Кърнаре, по Искърското и Кресненското дефиле, както и по пътищата Мездра - Ботевград, София - Самоков, Девин - Кричим, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, в района на Козница.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето