"Аз съм принуден да живея със Слави Трифонов". Това каза самият Слави в ексклузивно интервю за "Тази сутрин".

Водещият на Шоуто на Слави заяви, че съществува като образ в публичното пространство, независимо дали му харесва или не.

"Образът ми продължава да бъде скандален, не знам защо", сподели той.  "Ако се харесваш много и си вярваш много, ако се разделиш от този, който си мислиш, че си, значи имаш голям проблем", каза още Слави.

"Хубавите неща за някого не трябва да се казват в неговите очи. Ако искаш да кажеш нещо хубаво за мен, не го казвай пред мен. А ако правиш хубави неща, не трябва да ги правиш, за да получиш оценка", смята водещият.

Слави обясни, че не е човек, който може да се разплаче от щастие, но може да плаче заради чуждото нещастие. "За последно плаках на филм, "Момиче за милиони" с Хилъри Суонк", сподели той.

"Жълти вестници не чета. Четат ги моите адвокати. Смисълът на делата, които водех срещу жълтите вестници беше те да излязат на светло, защото до този момент те бяха скрити зад пощенски кутии. Отне ми една година работа да разбера кои хора точно издават тези вестници. Не е важно дали се занимават с мен или не, важен е приципът. Когато някой се почувства обиден или уязвен, да може да потърси отговорност от конкретните хора", каза Слави.

По повод Лили Иванова и факта, че тя е обидена от някои шеги в шоуто по неин адрес, той коментира така: "Лили Иванова е една велика българска певица. Това, че тя няма чувство за хумор или има някакви други качества, не променя този факт. В историята няма да остане това дали е имала чувство за хумор или не, ще останат нейните песни. Тя безспорно има моя респект в това отношение".

По повод личния си живот Слави е категоричен, че не се чувства самотен. "Досега, за радост, винаги съм спал с хора по мое желание. Във всички случаи са били жени", каза той.

Според него цената на славата в САЩ, в България и в Китай е различна. "В САЩ славата е ценна, в България е вредна. Българинът е много по-критичен, той трудно приема, че другият може да е нещо повече от него", казва той.

По темата за политиката и властта, както и за евентуалното му участие в нея, Слави каза, че в България политиката е изключително неприятна работа и всеки честен и почтен човек се чувства омърсен. "Сега аз не бих сменил компанията на Цветан Недялков или на Нели Петкова с компанията на Искра Фидосова. Не мога да кажа какво ще се случи след една или две години. Всякакви неща са възможни и всеки може да ги направи", добави той.

По думите му настоящото управление в момента няма добре структурирана и работеща опозиция. "Политиката трябва да е сблъсък на идеологии, а не на личности".