Пътищата в страната са проходими при зимни условия след обилния снеговалеж през последните два дни. Обстановката е нормална. Няма информация за възникнали сериозни проблеми в резултат на падналия сняг.

Вчера над 1000 машини почистваха републиканската пътна мрежа, магистралите бяха затворени за камиони. Въпреки това десетки автомобили закъсаха по пътищата. Почистването на снега в София продължи през цялата нощ. Настилките на основните пътни артерии бяха обработени неколкократно и опесъчени.

Вътрешно-кварталните улици обаче остават покрити със сняг. От фирмата концесионер изтъкнаха, за почистването им е необходимо допълнително разпореждане от Столичната община. В западната част на страната снеговалежът вече спря, в източните райони се очаква да престане да вали до часове.

Обстановката в страната е нормална след обилния снеговалеж през последните два дни. Няма информация за пострадали и за възникнали сериозни проблеми с водоснабдяването и електрическия ток.

На 15 места в страната екипи на "Гражданска защита"са помогнали на закъсали в автомобилите си пътници. Без електричество са само няколко села край Благоевград, без вода - три села в Търговишко.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето