За втора поредна година един от най-добрите летни европейски фестивали Spirit of Burgas подкрепя кампанията "И аз мога" (I Can Too).

На 13, 14 и 15 август за най-запалените фенове на българската музика I Can Too и Spirit of Burgas имат  специална изненада. Освен че ще забият на голямата сцена на фестивала, D2, Остава, Gravity Co., Baby Face Clan, Hi Time и младата поп певица Ruth, стават посланици на идеите на фондацията.

Музикантите ще продават тениски I Can Too и ще разказват за предстоящите цели и инициативи. Всеки фен може да получи и автограф от любимците си на специалните I Can Too картички. Средствата от продажбата на аксесоари I Can Too се набират във фонд за Център за деца с аутизъм в Пловдив.

Кубинската писателка Уенди Гера също стана лице

и посланик на добра воля на "И аз мога". Тя е автор на няколко книги и лектор по кубинска литература в университети и институции в Мексико, Аржентина и САЩ. Силно повлияна от тежкото си детство, талантливата писателка с радост прегърна идеята за подкрепа на децата с увреждания. Посланието, което Уенди посвещава на децата с увреждания е:

Защото в тялото на едно дете няма прегради

"Не знам кога ми хрумна да напусна детството. Платих скъпо заради това, че пораснах сама, докато всички си тръгваха от острова. Изоставяха ме малко по малко; днес не ми е възможно да се държа като всяка друга нормална жена: аз съм извън света. Уменията, на които бях научена, не ми вършат работа; живея уединена в Дневника, само сред неговите страници ми е уютно и удобно. Само там винаги съм се чувствала голяма. Преструвах се, че съм дете, но това не беше истина: бях прекалено възрастна за Дневника и прекалено малка за истинския живот. Продължавам да съм жива, продължавам да съм сняг върху сняг", споделя писателката.

Уенди посети наскоро България, за да представи първия си роман "Всички си тръгват". Все още неиздаден в Куба, той печели Награда Bruguera за роман през 2006 г. Текстът съдържа спонтанността, характерна за поезията и изпълнителските изкуства, но е представен под формата на личен дневник, в който тя говори открито за Куба отвътре.

Като социално ангажирана личност, талантливата писателка разпространява идеята за популяризиране и подпомагане на децата в нужда и сред популярните личности в Куба.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!