Въпреки минусовите температури и празничния ден около 200 фермери се събраха на протест пред Министерския съвет. Фермерите бяха обещали на площада пред Министерски съвет да съберат хиляди. Дойдоха разединени. От 20-ина организации се събраха половината.
„Това съвпадение с 8 март спъна събирането, но в момента това е репетиращо, тука не сме само дребни животновъди, имаме по 50 лв. да отделим за автобус да дойдем на протеста", каза един от протестиращите - Дончо Владимиров, животновъд.

Протестът е заради данъците, които фермерите трябва да плащат за първи път тази година. Сега само 60% от доходите на земеделците се признават за разходи, а върху останалата част трябва да плащат данък общ доход.  Фермерите искат като търговците да се облагат с 10% данък върху печалбата.

Хем, за да омилостивят властта, хем за да поискат оставката на земеделския министър  протестиращите бяха донесли и армаган за премиера, три дневното агънце Бойка.

Министърът на земеделието Мирослав Найденов заподозря, че протестът на животновъдите е режисиран от социалистите.

„Днес видях много добра организация. Днес видях една организация непосилна за браншовите им организации. Някой гледа на земеделското министерство като на социално, казват ни дайте ни парите", каза министърът на земеделието и храните. Найденов обеща по-облекчена данъчна политика от догодина, но отсече, че за тази налозите трябва да се платят. Например, ако оборотът на една ферма е до 50 000 лв., да се облага само печалбата. Ако е над тази сума, фермерите да бъдат облагани и по ДДС.