Следобед, първо в Западна България, се очакват бурни ветрове с обилни валежи от дъжд, по високопланинските участъци – и от сняг. Има опасност от  падане на клони, дървета, свличане на камъни и за "аквапланинг" по наводнените платна. В началото на силен дъжд с бурен вятър, по-добре преустановете пътуването, паркирайте автомобила на подходящо място и изчакайте бурята да премине. Не спирайте на платното, както и под големи дървета и близо до сгради- предупреждават от Пътна полиция.

На пътя Смолян-Пампорово поради слягане на част от платното в къс участък се ползва една лента за двете посоки. Поставена е сигнализация. Намалена е видимостта от мъгла до 50 метра на Шипка, в районите на Стражица, Горна Оряховица, на магистрала "Хемус" в Софийско и на магистрала "Тракия" в Пазарджишко; до 100 метра – в районите на Лом, Оряхово, Козлодуй, Берковица, магистрала "Тракия" в Софийска област; 100-150 метра – във Врачанско, Хасковско и в района на Павел баня.

Забранено е преминаване на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета  през проходите Шипка и Троян – Кърнаре. На Троянски проход може да се наложи ползване на вериги за сняг. Затворени са проходите Твърдица-Елена, Златица-Етрополе и Арабаконак.

Възстановено е движението по прекия маршрут София-Варна през местността Коритна, източно от Ябланица. Пътуващите по направлението София-Варна и обратно не се отклоняват през с. Златна Панега.

На пътя  София-Лом до разклона за Годеч поради свлачище е пропаднала  лентата от платното за посока София. Ползва се една лента за двете посоки. Такъв участък има и на пътя Дупница-Самоков при с. Клисура. Забранено е  навлизането на превозни средства  по "Бистришко шосе" в столицата между местността Бункера до с. Бистрица.

По хлъзгавите настилки намалете скоростта, увеличете дистанцията, не изпреварвайте рисковано, предупреждават от Пътна полиция.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето