30-годишна варненка беше глобена със 100 лева, заради нарушаване на обществения ред в една от паспортните служби в морската столица. Жената искала да пререди чакащите и така се стигнало до физическа саморазправа.

Антоанета се записала в списъка преди седмица. В деня, когато трябвало да обслужат нейния номер, излиза от работа, но докато стигне до паспортната служба изпуска реда си. Опитва да обясни на чакащите, че трябва да ги пререди, но една от жените не я пуска.

"Отвориха вратата, влязох вътре и онази посегна да ме удря и ме обижда в това време. Аз просто я изблъсках и й казах да не се занимава с мен", разказа Антоанета Мехмед.

Така започва скандалът. За да не ескалира напрежението се намесва дежурният полицай.

"Полицаят дойде и ме дръпна и ме задържаха. В момента, в който тръгвах, скъсах тетрадката. Защото тетрадката няма нищо общо с реда, който чакаме ние. Не може за една седмица да чакам да минат 200 човека, а за един час да минат 50 човека", каза Антоанета Мехмед.

Антоанета откъсва три листа с над двеста имена на чакащи за лични документи. Това допълнително изнервя хората на опашката и те искат от нея да възстанови списъка. А тя го преписала сама, за два часа.

Антоанета е осъдена по бързата процедура и още същия ден Районния съд във Варна й налага глоба в размер на 100 лева. Така тя официално е първата жертва на сезона на опънатите нерви по опашките.