Пороен дъжд и бурен вятър има на много места в страната, предимно в Югозападна България. Гръмотевици, светкавици и летни бури имаше в Дупница, в Кресненско, в района на Ихтиман, както и в столицата. В Банско пък е завалял град. 

Бурята нанесе щети в столицата. Силният вятър събори ламарини от козирката на новия терминал на летище София. Пепа Моллова, началник на кабинета на министъра на транспорта Петър Мутафчиев, съобщи, че са засегнати около 40 - 50 кв.м. от козирката на летището. Няма пострадали при инцидента. Ограден и обезопасен е районът, в който са паднали ламарините. 

Силно затруднено беше движението в централната част на столицата, както и в югозападните квартали заради дъжда. Читатели съобщиха за счупени клони, наводнени улици. Порой удави района на Сточна гара в столицата. 

Проливният дъжд, бурята и силният вятър направиха улиците в района като река. Големи задръствания имаше в района на Сточна гара и бул. "Данаил Николаев". 

Наводнено беше локалното платно на столичния булевард "Цар Борис ІІІ" от района на Руски паметник и "Пирогов", почти до пазар "Красно село". Големи задръствания имаше и по този булевард. В района на Руски паметник се бяха образували големи локви, които не успяваха да се оттекат в канализацията. 

Заради бурята имаше проблеми с мобилните комуникации в квартали като "Княжево", "Борово", "Павлово", "Бъкстон", "Красно село", "Бояна", "Драгалевци".

На входа на София откъм Драгичево се беше образувала опашка от автомобили, дълга 2 - 3 километра. Пороен дъжд валя и между София и Перник. 

Пороен дъжд, придружен от светкавици и гръмотевици, валя по автомагистрала "Тракия", в района на Ихтиман. 

Истинска лятна буря удави и Дупница. Гръмотевична буря с много дъжд и силен вятър наводни улиците в града и образува потоци от вода. Температурите останаха между 13 и 15 градуса. Подобна лятна буря е напълно необичайна за началото на декември.

Дъжд валя и по целия път Е-79 София - Кулата. Проливен дъжд имаше в района на Симитли и Кресненското дефиле. Вместо очакван сняг за началото на месеца, в Югозападна България днес имаше силен топъл вятър, дъжд и високи температури. В Банско валя град. 

В резултат на лошите метеорологични условия е възникнала повреда в техническите средства за обработка на пътуващите граждани и моторни превозни средства през ГКПП Станке Лисичково и ГКПП Златарево, съобщиха от пресцентъра на МВР. Главна дирекция "Гранична полиция" съветва желаещите да пътуват за Република Македония да използват прехода през ГКПП - Гюешево.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето