Двама служители на МВР са уволнени, съобщиха от ведомството. Единият е младши полицейски инспектор в управление "Хайредин" към районно управление на МВР-Козлодуй. Дисциплинарната проверка за него е започнала в началото на септември след сигнал от жена, че в района на бензиностанция полицаят е блудствал с нея след употреба на сила и заплахи. Тогава срещу него със заповед на директора на областна дирекция на МВР-Враца е било образувано дисциплинарно производство, като са били проверени и други факти, изнесени от регионален седмичен вестник.

В хода на проверката не е било установено безспорно престъплението по сигнала на жената, но са били потвърдени тежки нарушения, извършени от полицая. Служителят на реда насилствено отнел от гражданка кредитната й карта, след което изтеглил 164 лева; не е издължил на автотърговец 1600 лева за колата, която управлява; дължал 1000 лева на жител на Козлодуй, от когото купил желязо; установена е и съпричастност към измама на възрастни хора, извършена от жена, с която живеел.

Другият уволнен е системен оператор в сектор "Пътна полиция" към ОДМВР-София. Служителката завеждала дневник в хартиен и електронен вариант на издаваните в сектора удостоверения за брак, за спрени от движение автомобили и за водачи на МПС, както и да събира по квитанция таксите за издаването им.

Служителката умишлено не е събирала паричните суми за дължими държавни такси по тарифа номер 4 на МВР. Също така и не е отчитала част от издадените в сектора удостоверения или събрани от такси суми. Неотчетените документи са над 3 хиляди. За тях няма и събрана такса.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето