Слаб дъжд превалява по високите части на Кюстендилско. Пътищата почти навсякъде са сухи, с изключение на тези в районите с мъгла. Намалена е видимостта от мъгла в много райони на страната: до 50 метра - Силистра и Ивайловград, поречието на Дунав; до 50-100 метра - Казанлък, Стара Загора, Луковит, Угърчин, магистрала "Хемус" в Шуменско и Варненско; 100-150 метра - Свищов, Павликени, Хасково. над 150 метра - областите Добрич и Пазарджик.

Най-трайни са мъглите в Северозападна България. В районите с мъгла има опасност от заледявания, първо на мостовете. движете се по-бавно и на увеличена дистанция, без рязко задействане на спирачките, не изпреварвайте в мъглата  - предупреждават от "Пътна полиция".

Затворени са проходите Етрополе-Златица и Твърдица-Елена. От агенция "Пътна инфраструктура" забраняват движението на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета на проходите Петрохан и Шипка. Заповедта, оповестена днес, е с дата 27 ноември. Забраната се отнася за периода до 31 март 2009 година.

В Пловдивско заради повреден мост е затворен участъкът Стряма - Калековец - част от прекия път между магистрала "Тракия" и гр. Раковски. Заобикаля се през с. Шишманци.

В София е затворен за реконструкция участъкът от бул. "Стамболийски" между кръстовищата с ул."Опълченска" и бул. "К. Величков". Ползвайте обходни, по-малко натоварени маршрути.

Големи неравности и дупки има по пътя София - Перник през Суходол, Голямо и Мало Бучино. Преминавайте значително по-бавно през населените места, със скорост и под максимално разрешената, заради опасност от блъскане на пешеходци, деца, велосипедисти и мотопедисти. Не изпреварвайте, ако нямате достатъчно добра видимост напред; всички в автомобила са длъжни да поставят коланите! - предупреждават от "Пътна полиция".  

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето