Пътищата са почти навсякъде сухи. Заледени участъци, които са обработени от пътните служби, има на прохода на Републиката, "Петрохан" и "Шипка", както и на други места в планинските райони. Забранено е преминаване на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета през "Петрохан" и "Шипка".

Не се препоръчва движение на тежкотоварни автомобили през прохода "Троян-Кърнаре". Шофирайте предпазливо, с намалена скорост и на увеличена дистанция, без рязко задействане на спирачките поради опасност от внезапно навлизане на заледена настилка - предупреждават от "Пътна полиция". В София е затворен за реконструкция участъкът от бул. "Стамболийски" между кръстовищата с ул."Опълченска" и бул. "К. Величков". В  този район  се натоварват във върховите часове ул. "Опълченска", булевардите  "Т. Александров", "К. Величков" и други улици в района на "Зона  Б-5". Ползвайте обходни, по-малко натоварени маршрути.

Затворени са проходите

"Твърдица-Елена", "Златица-Етрополе" и "Арабаконак". На пътя Ябланица - Плевен в Златна Панега, поради ремонт, в два участъка движението се пропуска в една лента от сигналисти. Заради ремонт е затворен участък от 2 километра от пътя Търговище-Разград в Търговищко. Движението за двете посоки е отклонено през село Давидово. Особено рисков за челни сблъсквания при неправилни изпреварвания е участъкът Ст. Загора - Нова Загора, близо до с. Подслон, заради недостатъчната видимост за насрещните автомобили.

Въздържайте се от изпреварвания. На пътя  София-Лом  до разклона за Годеч поради свлачище е пропаднала лентата от платното за посока София. Ползва се една лента за двете посоки. Такъв участък има и на пътя Дупница-Самоков при с. Клисура.

Увеличено е свличането на камъни

по пътищата през Кресненското дефиле (пътят София-Кулата), Искърското дефиле, Владая - Черния кос (на пътя Перник – София), Троянски проход, района на Никопол, Асеновград - Смолян, Кричим - Девин, Добринище - Гоце Делчев, Дупница - Самоков в района на Клисура, Бабица - Брезник, Лъки - Югово, местността "Козница" на пътя София - Бургас в Пловдивско, гр. Рила- Рилски манастир, Кричим-Девин, местността "Боаза" (на пътя София - Варна преди Търговище), Мездра - Ботевград и др.

Рисков за катастрофи е пътят Дупница-Самоков,

с интензивно движение на тирове. На този път в района на с. Клисура има стеснен участък поради свлачище и отсечка с концентрация на произшествия. Поради многото завои, наклони и неравности на платното, намалете значително скоростта и се въздържайте от изпреварвания заради ограничената видимост. По направлението Пловдив-Брезово е затворен участъкът Калековец-Стряма. За гр. Раковски и обратно се преминава по магистралата и пътя през Шишманци.
 

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето