В деня на годишнината от подписването на Конвенцията на ООН за правата на детето – 20 ноемви, Камелия Тодорова подари видеото към най-новия си хит "В едно /As One" на УНИЦЕФ в подкрепа на правата на децата.

По примера на известни свои колеги като Боно и Ани Ленъкс, Камелия Тодорова посвещава последния си хит на благородната кауза правата на детето да бъдат разбрани и спазвани от всички. УНИЦЕФ ще предостави видеото към песента на всички големи телевизии в страната за свободно излъчване. Целта е промотиране на правата на децата по един по-оригинален начин.

Клипът към песента "В едно /As One" е заснет в Лондон и Перник и включва кадри, предоставени й от архива на УНИЦЕФ.

Автор на музиката е Рейчъл Роу, текстът е на Роу, Камелия и Росен Димитров, аранжиментът на Ясен Велчев и Камелия. Видеото е режисирано от Венелин Георгиев и Рейчъл Роу. Във него са включени документални кадри на певицата от Великобритания, както и кадри от архива на УНИЦЕФ.

В проекти на УНИЦЕФ по света през годините участват и други световни знаменитости. АББА, например, подаряват хита си "Чикитита" през 1979 г. на децата от цял свят. Същото правят Род Стюарт, Би Джийс, Оливия Нютън-Джон.

Конвенцията на ООН за правата на детето обединява единомислието на над 190 държави по света. Преди точно 19 години световните лидери създават този глобален договор за признаване и закрила на правата на детето в целия свят. Чрез проекта “В едно /As One”, Камелия Тодорова заявява своята съпричастност към визията на УНИЦЕФ за правата на децата и тяхното спазване като нещо, изискващо специално внимание и действие; нещо, за което всеки един човек носи отговорност.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето