Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред отказа да разгледа бюджетите на МВР и на ДАНС за 2009 г., защото тези институции не са изпълнили предишни решения да предоставят материали по делото "Лиана" и информация за използването на специални разузнавателни средства. Това
съобщи след извънредното заседание на комисията председателят й
Минчо Спасов.

Искането да бъде отложено разглеждането на бюджетите на министерството и на агенцията е на опозицията и след гласуване е било прието с 10 на 9 гласа. Това стана причина част от членовете на комисията от БСП и ДПС да напуснат заседанието.

Всякакъв рекет е недопустим, особено когато в него има съучастници от мнозинството, коментира Камен Костадинов от ДПС.   

Министърът на вътрешните работи Михаил Миков коментира, че бюджетът за МВР ще бъде приет, както е заложен в проекта на правителството, независимо от решението на комисията.

На предишното й заседание беше обсъдена възможността да се съобщи на министъра на вътрешните работи и на председателя на ДАНС, че ако не изпълнят задълженията си да предоставят информация на парламента, няма да бъдат разгледани техните бюджети, каза Атанас Атанасов от ДСБ. Според него отлагането не е рекет спрямо двете институции.

Комисията е отхвърлила бюджетите на Националната служба за охрана и на Националната разузнавателна служба, защото смята, че двете служби са ощетени, поясни Йордан Бакалов от ОДС.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето