Републиканските пътища са проходими при есенни условия, слаб дъжд превалява в районите на Ихтиман, Костенец, Годеч. Това съобщиха на Национална агенция "Пътна инфраструктура".

Видимостта е намалена поради мъгла. От 50 до 100 метра е видимостта на прохода "Петрохан", в Родопите и в област Хасково, от 100 до 150 метра - в районите на Гоце Делчев, Кюстендил, Стара Загора, Чирпан, Раднево, Кърджали, Ямбол и Пазарджик. До 200 метра е видимостта в районите на Павликени и Добрич.

По магистрала "Хемус", в района на Елешница, пътните настилки са мокри. В по-усойните места в област Бургас и в Родопите има и лека слана.     Затворени са проходите "Етрополи - Златица", "Твърдица - Елена" и "Хаинбоаз".

Опасност от падащи камъни има на прохода "Троян -  Кърнаре", в Искърското и Кресненското дефиле, както и по пътищата София - Самоков, Мездра - Ботевград, Асеновград - Смолян, Югово - Лъки, Кричим - Девин и района на Козница.

В София е затворен за реконструкция участъкът от бул. "Стамболийски" между кръстовищата с ул."Опълченска" и бул. "К. Величков". Ползвайте обходни по-малко натоварени маршрути.

На пътя София - Варна в Ловешко и Габровско продължават довършителните ремонтни работи. На пътя София-Лом  до разклона за Годеч поради свлачище е пропаднала лентата от платното за посока София. Движението е в една лента за двете посоки. Поради п ремонт и преасфалтиране в отделни участъци движението е в една лента на пътя Велико Търново-Русе при гр. Бяла и в с. Златна Панега на пътя София-Плевен.

На магистрала "Хемус" движението е в едно платно за двете посоки между тунелите "Топли дол" и "Витиня". Скоростта е ограничена, изпреварването е забранено.

На пътя София-Варна в Ловешко и Габровско продължават довършителните ремонтни работи. До с. Български извор поради ремонт на мост движението се пропуска чрез светофар. На места банкетите са по-ниски, още липсва маркировка на преасфалтираните участъци.  

Заради ремонт е затворен участък от 2 километра от пътя Търговище-Разград в Търговищко. Движението за двете посоки е отклонено през село Давидово.

Затворен е заради ремонт участък от пътя София - Бургас /Подбалканския път/ в местността Козница. Движението за двете посоки е отклонено през Клисура. Обиколният маршрут е с много завои и наклони, неподходящ за изпреварване - предупреждават от "Пътна полиция".