Отсечката от международния път Свиленград- Русе между Симеоновград и Гълъбово е опасна за движение, твърдят превозвачи от Хасковско. Те заплашват да спрат автобусите си, които пътуват по тази линия

Максималната скорост, която може да се вдигне на пътят между Симеоновград и Гълъбово е 10 километра в час, а движението задължително е във вид на слалом. 13-километровата отсечка е една от най- натоварените в района, защото е част от международния път Свиленград-Русе. Тук всеки ден десетки шофьори си трошат колите

Жертва на дупките стават и автобусите, чиито шофьори признават, че след всеки курс по този път, задължително минават през механик  а ремонтът е за сметка на превозвача.

Най- потърпевши от лошия път са работещите в Марица изток. Освен че никога не знаят дали ще стигнат навреме на работа, усещането по време на път е като в лодка при силно вълнение.  

Приоритетно магистрали строим, пък 13 километра тука, не можем да ги оправим. Човекът с магистралите да дойде да ги види, за какво става въпрос и да си направи той преценката . винетки плащаме за няма нищо”, призова Спас Паскалев един от пътуващите.

От агенция „Пътна инфраструктура” са наясно, че пътят трябва спешно да бъде затворен за ремонт . Но тъй като отсечката е част от по-голям проект, вече година от агенцията чакат разрешително за строеж. Иначе, според тях, пари за ремонт има.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!