Трима потърпевши от инцидента със заложниците в московския Дом на културата заведоха иск за 2 и половина милиона долара срещу градските власти. Делото е насрочено за 3 декември.


Двама оцелели и бащата на един от загиналите заложници заведоха дело срещу московските власти за нанесени морални и материални щети. Александър Рябцев и 19-годишната му дъщеря Александра, които получиха сериозни наранявания настояват за 1 милион долара компенсации на човек за физически увреждания и емоционално страдание. Пьотр Сидоренко, баща на загинал по време на кризата със заложниците, търси обезщетение в размер на 500 хиляди долара, тъй като покойният му син бил основният източник на доходи за семейството. Московските власти вече обявиха, че ще изплатят по 50 хиляди рубли, или 1 570 долара, на бившите заложници и двойно повече на роднините на загиналите.

Днес президентът Владимир Путин наложи вето на приетата от парламента поправка към Закона за средствата за масова информация. Тя налагаше ограничения работата на медиите при извънредни обстоятелства и отразяването на операции на специалните части.