Намалена е видимостта от мъгла до  20-30 метра в районите на Ябланица и Луковит; до 50 метра - на магистрала "Тракия", пътен възел Мирово; на магистрала "Хемус" - между 38 и 63 километър; до 100 метра - в районите на Харманли, Средец, Плевен; до 150 метра - районите на Севлиево, Трявна, Антоново, Силистра, Кесарево (Великотърновско); до 200 метра - на места в Добричко и Разградско.

Мъгла има и на много места по поречието на Дунав, край водните басейни и реките. Пътищата в районите с мъгла са хлъзгави. Спирачният път е удължен.

В София е затворен за реконструкция участъкът от бул. "Стамболийски" между кръстовищата с ул."Опълченска" и бул. "К. Величков". В  този район  се натоварват във върховите часове ул. "Опълченска", булевардите  "Т. Александров", "К. Величков" и други улици в района на "зона  Б-5". Ползвайте обходни, по-малко натоварени маршрути. Още е затворен Проходът на републиката, преминава се през прохода Шипка.

За да избегнете затрудненията през Шипка,  може да се насочите  към през проходите Троян-Кърнаре, Ришки, Котленски (Котел-Омуртаг). Затворени са проходите Твърдица-Елена, Златица-Етрополе и Арабаконак.

На Околовръстния път на София е забранено движение на автомобили с тегло над 4 тона в участъка между кръстовищата  с бул. "Черни връх" и  бул. "Ал. Малинов".

Поради  ремонт и преасфалтиране в отделни участъци на пътя В. Търново-Русе при гр. Бяла и в с. Златна Панега на пътя София-Плевен, движението е в една лента. На магистрала "Хемус" движението е насочено в едно платно за двете посоки между тунелите "Топли дол" и "Витиня". Скоростта е ограничена, изпреварването е забранено.

На пътя София-Варна, в Ловешко и Габровско, продължават довършителните ремонтни работи. До с. Български извор поради ремонт на мост автомобилите се пропускат чрез светофар. На места банкетите не са попълнени, още липсва маркировка на преасфалтираните участъци. 


През изминалото денонощие в страната са станали 17 тежки катастрофи

загинал е един, ранени са 25 души, трима  тежко ранени при катастрофи са починали в болници.

В столицата са станали 138 леки пътни злополуки  поради несъобразена скорост, движение на малка дистанция и отнемане на предимство. На пътя Ловеч - гр. Левски, в гр. Летница, по тъмно около 18.00 ч, каруца с 32-годишен каруцар навлиза внезапно в насрещното движение и е блъсната от автобус. Каруцарят загинал на място. Каруцата не била сигнализирана със светлина и светлоотразители.

Рязко се увеличиха произшествията с пешеходци по тъмно,

сигнализират от "Пътна полиция". От октомври до декември 2007 г в страната при катастрофи са били убити 74 пешеходци, главно възрастни. При движение на фарове, вечер или рано сутрин, намалете значително скоростта заради повишената опасност от блъскане на неправилно пресичащи и движещи се по платното пешеходци.

До 1 март 2009 г е  задължително и през деня да се движите с включени фарове на къси светлини - за по-добра видимост и намаляване на риска. Акция "Светлина"  на полицията продължава. Налагат се глоби за неизправни светлини, износени гуми, за неизправна светлинна и светлоотразителна сигнализация - предупреждават от "Пътна полиция"

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето