Един от най-изисканите музиканти на британската сцена - Брайън Фери пристигна в България, за да участва в частно парти. За първи път заедно с него ще свири и един от четиримата му синове. Групата на Фери - Рокси Мюзик е едно от най-големите явления на английската сцена.

"Идвам за първи път в България и съм много вдъхновен. Винаги е хубаво да свириш на нови места;  ще участвам в частно парти, а това ще бъде още една възможност да срещна нови хора", каза музикантът.

За него сцената е вдъхновяваща още когато започнал да се занимава с музика в началото на 70-те години.

"В някаква степен тогава бях пионер, защото използвах електроника в музиката на Рокси Мюзик. И до днес това, което правя, ми носи удоволствие. всяко шоу е различно, свирим на големи фестивали и концерти, продължавам да работя и в студио", допълни Фери.

Последният му албум "Диланеск" поражда асоциации с времето, в което се създават теченията гротеска, бурлеска, атмосферата на 30-те години на миналия век.

"В това време има някаква драма, тогава са създадени едни от най-големите филми, това е много интересно време за творчеството и креативността, тогава са създадена и много добра музика с чудесни тестове. Последния албум има само парчета на Боб Дилън, обичам  да интерпретирам чужди песни, да вложа нещо от себе си в парче, написано от друг", сподели Фери.

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето