В по-голямата част от страната пътните настилки са сухи, съобщиха от МВР. Мокри са пътните настилки и превалява слаб дъжд в областите Добрич и Силистра. Има мъгла в област Разград, Белоградчик и Свищов с видимост до 150 м. В района на Търговище и Попово видимостта е около 200 м., в Омуртаг и Антоново - 100 м., Силистра и по пътя Средец - Елхово - 100 м.

Има опасност от падащи камъни на прохода Троян - Кърнаре, по Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата Мездра - Ботевград, София - Самоков, Девин - Кричим, Чепеларе - Асеновград - Смолян, Никопол, Югово - Лъки, и района на Козница, Хасково - Кърджали - Момчилград - Маказа, Бели пласт - Стремци, Чифлик - Черноочене.
    
Затворени са проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, Арабаконак, Проходът на Републиката.

В София е затворен за реконструкция участъкът от бул. "Стамболийски" между кръстовищата с ул."Опълченска" и бул. "К. Величков". Ползвайте обходни по-малко натоварени маршрути.

На пътя София - Варна в Ловешко и Габровско продължават довършителните ремонтни работи. На пътя София-Лом  до разклона за Годеч поради свлачище е пропаднала лентата от платното за посока София. Движението е в една лента за двете посоки. Поради п ремонт и преасфалтиране в отделни участъци движението е в една лента на пътя Велико Търново-Русе при гр. Бяла и в с. Златна Панега на пътя София-Плевен.

На магистрала "Хемус" движението е в едно платно за двете посоки между тунелите "Топли дол" и "Витиня". Скоростта е ограничена, изпреварването е забранено.

На пътя София-Варна в Ловешко и Габровско продължават довършителните ремонтни работи. До с. Български извор поради ремонт на мост движението се пропуска чрез светофар. На места банкетите са по-ниски, още липсва маркировка на преасфалтираните участъци.  

Заради ремонт е затворен участък от 2 километра от пътя Търговище-Разград в Търговищко. Движението за двете посоки е отклонено през село Давидово.

Затворен е заради ремонт участък от пътя София - Бургас /Подбалканския път/ в местността Козница. Движението за двете посоки е отклонено през Клисура. Обиколният маршрут е с много завои и наклони, неподходящ за изпреварване - предупреждават от "Пътна полиция".