Президентът Георги Първанов е потърсил съдействие от премиера Бойко Борисов по случая с бизнесмена Мишо Михов и действията на митниците спрямо него. Борисов казва това пред министрите на днешното заседание на Министерски съвет, по време на обсъждането на точката с мотивите за искането на вот на доверие от Народното събрание, стана ясно от стенограмата на заседанието, публикувана в сайта на Министерски съвет.

„В този случай, и Дянков е тук и е жив свидетел, президентът се обади, за да ме помоли за неправомерно действие на митниците, които за въпросния Мишо Михов искат да му съсипят бизнеса. С вчерашното освобождаване на съветника си, който е бил адвокат на същия този Мишо Михов, той индиректно потвърждава всичко това”, казва Борисов.

„В случая, аз не го упреквам. Ако при него дойде човек, особено съветник и му каже: „Митницата в лицето на Танов, или който и да е, или правителството пресира даден бизнесмен”, той е длъжен да ми каже и аз съм длъжен да реагирам”, казва премиерът.

По думите му от всичко това има няколко категорични неща:

„Най-важното: Първо, нито едно указание няма към Танов или към Дянков за толериране на този човек. Единственото указание е той да бъде проверен и Дянков извърши проверката като принципал на митниците.

Във времето, в което те отиват на проверка, те имат право да си бутилират тази налична бира. Те не са в контрабанда, или в някаква завера през нощта, в някаква незаконна дейност. Те имат разрешение и бирата трябва да се бутилира, за което са си платили акциза, защото ще се развали”, казва Борисов.