Към момента са изплатени 99,9% от всички европейски и национални плащания на земеделските производители. Това обяви във Враца министър Мирослав Найденов.

Според него е прецедент плащанията да се финализират доста преди началото на жътвената кампания. Забавени са плащанията единствено към земеделските производители, при които се е получило дублиране при очертаване на площите.

В присъствието на министъра зърнопроизводители от Северозападна България разказаха, че фирмата "Мегагруп", представлявана от Пламен Ценов, в продължение на години е очертавала незаконно десетки хиляди декари обработваема земя.

Така стопани от Врачанско, Плевенско и Монтанско не могат да си получат парите. Ценов е задържан за 24 часа, а случаят е предаден на прокуратурата.

Ще бъде сезирана и Еврокомисията, заяви министър Найденов.

"От над 100 хиляди бенефициенти не са си получили парите освен 22-мата по казуса Пламен Носа, има един такъв хубавец, който чертае в Бургас и Ямбол и това са. Ще помогнем максимално прокуратурата и следствието да си свършат работата и такива измамници да получат това, което заслужават”, заяви министър Мирослав Найденов.