Намалена е видимостта от мъгла до 30 метра  на пътя Кап. Андреево-Любимец; до 50 метра в района на Драгоман, пътя Ботевград-Мездра и автомагистрала "Хемус" в Софийско; 20-100 метра - в районите на Ихтиман, Ботевград и Сливница, Омуртаг, по поречието на р. Струма; до 100-150 метра - в районите на Мездра и Малко Търново.

Пътищата в районите с мъгла са хлъзгави. Намалете скоростта, увеличете дистанцията, не изпреварвайте; движете се със скорост, която позволява спиране в зоната на видимостта - предупреждават от "Пътна полиция".

В София е затворен за реконструкция участъкът от бул. "Стамболийски" между кръстовищата с ул."Опълченска" и бул. "К. Величков". В района на затворения участък се натоварват значително във върховите часове ул. "Опълченска", булевардите  "Т. Александров", "К. Величков" и др. Ползвайте обходни, по-малко натоварени маршрути.

Затворен е проходът на Републиката, преминава се през прохода Шипка. За да избегнете затрудненията през Шипка,  може да преминавате и през проходите Троян-Кърнаре, Ришки, Котленски /Котел-Омуртаг/. Затворени са проходите Твърдица-Елена, Златица-Етрополе и Арабаконак.

На околовръстния път на София е забранено движение на автомобили с тегло над 4 тона в участъка между кръстовищата  с бул. "Черни връх" и  бул. "Ал. Малинов". Заради ремонт не може да се преминава по директния маршрут от Околовръстния път до Бистрица и обратно.

Ползва се обходен маршрут през Симеоново.  На пътя София-Варна, в Ловешко и Габровско, продължават довършителните ремонтни работи. До с. Български извор, поради ремонт на мост, движението се пропуска чрез светофар. На места банкетите са по-ниски, още липсва маркировка на преасфалтираните участъци. 

През изминалото денонощие в страната са станали 17 тежки катастрофи, загинал е един и са ранени 18. В София са ранени 5 души, станали са и 150 леки пътни злополуки с материални щети.

В гр. Добрич, на кръстовище, 75-годишен с "Опел Астра" не спазва знак "Стоп" и отнема предимство на мотоциклет "Кавазаки". 30-годишният мотоциклетист задейства спирачките, пада, блъска се в автомобила и почива на място. Причина е отнемането на предимство и движението на пострадалия с висока скорост.

На пътя  София-Лом, до разклона за Годеч, поради свлачище е пропаднала лентата от платното за посока София. Движението е в една лента за двете посоки. Рязко се увеличиха произшествията с пешеходци по тъмно - сигнализират от "Пътна полиция".

От октомври до декември 2007 г. в страната

при катастрофи са били убити 74 пешеходци, главно възрастни.

При движение на фарове, вечер или рано сутрин, намалете значително скоростта заради повишената опасност от блъскане на неправилно пресичащи и движещи се по платното пешеходци. До 1 март 2009 г.

е задължително и през деня да се движите с включени фарове

на къси светлини - за по-добра видимост и намаляване на риска в движението.

Увеличено е свличането на камъни на пътните платна по пътищата през Кресненското, Искърското дефиле, Владая - Черния кос /на пътя Перник - София/, Троянски проход, района на Никопол, Асеновград - Смолян, Кричим - Девин, Добринище - Гоце Делчев, Дупница – Самоков, в района на Клисура, Бабица - Брезник, Лъки - Югово, местността "Козница" на пътя София – Бургас, в Пловдивско, Кричим-Девин, местността "Боаза", на пътя София - Варна преди Търговище, Мездра - Ботевград и др.

Рисков е участъкът Дупница-Самоков, на който в района на Клисура има стеснен участък поради свлачище и отсечка с концентрация на произшествия. Движат се много тирове. поради многото завои, наклони и неравности на платното, намалете значително скоростта. По направлението Пловдив-Брезово е затворен участъкът Калековец-Стряма. Заобикаля се по автомагистрала "Тракия".
 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето