Поради мъгла е намалена видимостта от 50 до 150 м. в районите на Севлиево и Мездра, съобщиха от Национална агенция "Пътна инфраструктура". Пътните настилки в страната са сухи. Затворени са проходите Етрополе - Златица, Твърдица - Елена и Проходът на Републиката.

Поради ремонт на пътя Бистрица - Железница - Ярема движението на МПС до с. Бистрица се осъществява през квартал "Симеоново".

От 9. до 17 ч. днес и утре ще бъде забранено движението на МПС през тунела на Кресненското дефиле поради ремонт.

Опасност от падащи камъни има на прохода Троян - Кърнаре, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София - Самоков, Мездра - Ботевград, Югово - Лъки, Кричим - Девин и района на Козница.

Заради ремонтни работи е затруднено движението на автомагистрала "Хемус" в Софийско. Между 27 и 29 км, платното за посока София, поради ремонт е със стеснени участъци, ползва се една лента. Заради ремонт е затворен участък от 6 до 8 километър на платното за посока София. Заради ремонт има двупосочно движение в едно платно на магистрала "Хемус" и между тунелите "Витиня" и "Топли дол". Движението е двупосочно в платното за посока Варна.

Затворен е заради ремонт участък от пътя София - Бургас (Подбалканския път) в местността Козница. Движението за двете посоки е отклонено през гр. Клисура. Обиколният маршрут е с много завои и наклони, неподходящ за изпреварване - предупреждават от "Пътна полиция". Особено рисков за челни сблъсквания при неправилни изпреварвания е участъкът от Стара Загора в посока Нова Загора, близо до с. Подслон, заради недостатъчната видимост за насрещните автомобили. Въздържайте се от изпреварвания.