Намалена е видимостта по пътищата покрай реките и водните басейни. Валежи няма. Днес, утре и в неделя ще бъде затруднено движението по пътя София-Перник заради извършване на ремонтни работи - изкърпване на платното. Спазвайте безопасна дистанция в колоните, без опити за рисково изпреварване. Очаква се след 17 ч. да се натоварят значително магистралите и първокласните пътища от София и големите градове към вътрешността на страната.

В София е затворен за реконструкция участъкът от бул. "Стамболийски" между кръстовищата с ул. "Опълченска" и бул. "К. Величков". Ползвайте обходни маршрути. Трамваите се движат по обиколни маршрути. В затворения участък се движат автобуси по една линия.

Заради ремонтни работи е затруднено движението на автомагистрала "Хемус" в Софийско. Между 27 и 29 км, платното за посока София, поради ремонт е със стеснени участъци, ползва се една лента. Заради ремонт е затворен участък от 6 до 8 километър на платното за посока София. Заради ремонт има двупосочно движение в едно платно на магистрала "Хемус" и между тунелите "Витиня" и "Топли дол". Движението е двупосочно в платното за посока Варна. Очаква се в следобедните и вечерните часове за се образува колона между Ябланица и с. Златна Панега, където преминават автомобилните потоци от София за Плевен и Варна. Пътуващите от София за Варна се отклоняват през Златна Панега и Брестница и обратно.

Затворени за движение са проходите Твърдица-Елена, (движението се осъществява през прохода "Вратник"), Етрополе-Златица, "Арабаконак". Проходът "Хаинбоаз" е затворен от 11-ти до 33-ти км до 15 ноември, като са организирани обходни маршрути през прохода Шипка.

На околовръстния път на София е забранено движение на автомобили с тегло над 4 тона в участъка между кръстовищата с бул. "Черни връх" и бул. "Ал. Малинов".

На пътя София-Лом до разклона за Годеч поради свлачище е пропаднала лентата от платното за посока София. Движението е затруднено, участъкът е сигнализиран.

Поради ремонт на водопроводната мрежа на Пещера леките автомобили, пътуващи от Пещера за Батак и обратно се отклоняват по маршрута през Превала и летовище "Св. Константин" (покрай яз. "Батак"), а товарните преминават по обходния път през Варвара и Превала.

Заради ремонт е затворен участък от 2 километра от пътя Търговище-Разград в Търговищко. Движението за двете посоки е отклонено през село Давидово.

Затворен е заради ремонт участък от пътя София - Бургас (Подбалканския път) в местността Козница. Движението за двете посоки е отклонено през гр. Клисура. Обиколният маршрут е с много завои и наклони, неподходящ за изпреварване - предупреждават от "Пътна полиция". Особено рисков за челни сблъсквания при неправилни изпреварвания е участъкът от Стара Загора в посока Нова Загора, близо до с. Подслон, заради недостатъчната видимост за насрещните автомобили. Въздържайте се от изпреварвания.