Пътните настилки в страната са сухи, съобщиха от МВР.Затворени са проходите Твърдица - Елена /движението се осъществява през прохода Вратник/, Етрополе-Златица, Арабаконак. Хаинбоаз е затворен от 11-ти до 33-ти километър до 15 октомври, като са организирани обходни маршрути през прохода Шипка.

Заради активирано свлачище е затруднено движението по десните ленти на пътя I-5 Хасково - Кърджали - Момчилград - Маказа. На прохода Шипка движението е затруднено поради свлачище, но е без ограничения.

Затворен заради повреди е участъкът 27-28 километър на автомагистралата "Хемус" и виадуктът "Бебреш" - в платното по посока към София. Движението се осъществява в другите две ленти. Забранено е движението в участъка от 6-ти до 8-ми километър на автомагистралата, където е в ремонт виадуктът "Елешница" и платното в посока към София. Движението в района се осъществява в дясната лента по посока Варна.

На магистралата "Тракия", в участъка 131-134 километър, в посока Пловдив, движението е в едната лента.

Опасност от падащи камъни има в прохода Троян - Кърнаре, по Искърското и Кресненското дефиле, и по пътищата Мездра-Ботевград, София-Самоков, Девин-Кричим, Чепеларе-Асеновград-Смолян, Никопол /4-ти километър/, Югово-Лъки и в района на Козница.

В София е затворен участък от южния околовръстен път между кръстовищата с бул. "Черни връх" и шосето за Бистрица и Железница. Товарните автомобили трябва да преминават по северния Околовръстен път, леките автомобили - през София или през Симеоново и Бистрица. Заради ремонт на трамвайния релсов път е затворено платното на бул. "Хр. Ботев" в София за посока от бул. "Сливница" към Централна гара.

 

 

Спортните събития от деня

Филмите на bTV

Гледай bTV на живо

Времето